Wuh!

   Aamun ajatuksia:
     Ootte varmana kuulleet puhuttavan koiranilmasta. Semmoinen täällä nyt kyllä on, sataa ja tuulee ja on maailman inhottavin keli. Eihän tuonne ulos halua mennä kunnon koirakaan!  Aamulla kävin nopeasti pissillä ja tulin heti takaisin ihan ilman kutsua. Ja kun mamma otti minut juoksemaan metsään, en viihtynyt sielläkään pitkään ja menin heti kotiovelle päin. Kyllä sohvan syleily on tällä ilmalla kaikkein paras!

      Pertti-ukki (iskän isä) toi meille mukavanhajuisen kuusen, jota kutsutaan kai joulukuuseksi. Muistan semmoisen kyllä viime joululta. Silloin olin vielä niin pieni ja hölmö, että luulin sitä pissipuuksi, hah! Tämän kuusen mamma laitteli eilen illalla kuntoon tuohon ulkoterassillemme, siinä on valot ja joulupallot ja kaikki. Se näytti illalla aika hienolta, mutta aamulla kun menin pissille niin iskä huusi mamman katsomaan kuusta ja se oli kovalla tuulella kaatunut yöllä ja melkein kaikki pallotkin olivat menneet rikki. Taisi niitä vähän harmittaa se juttu!

     Iltamietiskelyjä:
     Tänä aamuna sen kuusiepisodin jälkeen (mammalla oli iso työ kun se nosti kuusen pystyyn taas ja lakaisi ne kaikki pallonmurut terassilta) mamma päätti vielä  olla oikein toimelias ja putsata mun korvat pitkästä aikaa. Minä poikapa muistin sen korvanputsausainepullon ja kun mamma otti sen käteen, en tietenkään tahtonut mennä sen luo. Se kutsui minua namipaloilla ja vaikka millä hassuilla tavoilla, mutta jökötin vaan itsepäisesti paikallani enkä menny. En kyllä yhtään tykkää siitä korvien putsauksesta, en varmana! No, lopulta se luovutti ja tuli hakemaan minut. Eipä se kidutus siihenkään vielä jäänyt, mammalla oli tänään joku ihme tarmonpuuska ja se päätti vielä selvitellä takut mun mahan alta. Joopa joo...
        Kaiken sen kidutuksen jälkeen pääsin kumminkin juoksemaan metsään Ranen kanssa kun se oli palannut sieltä lomalta ja kun sääkin oli pikkuisen parantunut. Ranelle oli käynyt siellä reissussa vähän ikävä juttu kun se oli liukastunut kerrostalon portaissa ja tullut ne sitten liulla alas. Sen jälkeen se ei ole uskaltanut mennä portaita alas. Varmana säikyttää moinen!
        JIPIII, kuulin muuten  sivukorvalla, että mammat aikoo huomenna viedä meidät Ranen kanssa Reposuon lenkkipolulle jos ilma vaan on yhtään inhimillinen. Parempaan suuntaan se on tässä päivän aikana kyllä mennyt, joten toivoa on. Ja sitäpaitsi alkaa jo jännittää muutenkin kun mamma ja Ranen mamma meinaavat huomenna mennä uuteen eläinkauppaan ostaamaan meille joululahjoja...


   Tässä vielä netistä bongattu uutinen tuosta myrskystä, ei ihme jos joulukuusi kaatui!

Myrskytuhot valtaosin korjattu Itä-Suomessa

Julkaistu 15.12.2006 03:02 (päivitetty 19:36)
-

Myrskyn aiheuttamt sähköviat on miltei saatu korjattua. Etelä- ja Keski-Suomessa myrsky on jäänyt odotettua heikommaksi.

Viime yönä riehuneen talvimyrskyn aiheuttamat sähköviat on saatu valtaosin korjattua iltaan mennessä. Suur-Savon Sähkö Oy:n jakelualueella kaikki verkkoviat saatiin korjattua kello 18:aan mennessä. Pohjois-Karjalassa oli vielä illalla 180 taloutta ilman sähköä. Pohjois-Karjalan Sähkö yrittää saada viat korjattua huomiseen mennessä.

Pahimmillaan itäisessä Suomessa oli aamuyöllä sähköttä noin 60 000 taloutta.

Sekä Pohjois-Karjalassa että Etelä-Savossa sähköt olivat poikki noin 20 000 taloudelta. Pohjois-Savossa ja Etelä-Karjalassa luku oli noin 10 000.

Joissakin kohteissa korjausajat venyivät yli 12 tunnin, jolloin sähköyhtiö on velvollinen korvauksiin.

Kiskoille kaatuneet puut katkaisivat myös Kouvolan ja Joensuun välisen rautatieliikenteen. Junat pääsivät liikennöimään puolenpäivän jälkeen, mutta edelleen jatkuvien korjaustöiden vuoksi liikenne myöhästeli jonkin verran.